Garmin – Xero A1i

Besøg fra Garmin

Edit 2019-03-19: Claus fra Garmin huskede forkert da han fortalte at “laser locate” kunne sende positionen automatisk. Det skal gøres manuelt efter skuddet. Sigtet bruger AAA batterier, og ikke AA batterier som nævnt I videoen.

Jeg har haft besøg af Claus Bo Hansen fra Garmin, der præsenterede et fedt sigte til bue, samtidigt med at han gav mig en masse gode råd om bueskydning og hvordan man anvender sigtet.

Garmin Xero A1i sigtet

Garmin Xero A1isigtet, som er et digitalt buesigte med automatisk afstandsmåling, måler afstanden til målet og giver en LED-sigtepind til skuddet.

LED sigtepind
Med LED-sigtepinden kan du tydeligt se dit mål, og du vil ikke have brug for fysiske sigtepinde. Systemet er udstyret med en lydløs udløserknap der kræver minimal bevægelse og lader dig måle afstanden ved hvile eller fuldt optræk, op til 90 m ved vildt, eller op til 270 m ved reflekterende mål.

Så der skulle være mulighed for at ramme vildtet, eller skiven,  næsten uanset hvilken afstand den står på.

Du kan tilpasse sigtet med en enkelt sigtepind og flere sigtepinde eller manuelt valg af sigtepinde

Mål, sigt og skyd med den helt rigtige sigtepind
Xero™ A1 og A1i buesigter er de første buemonterede laserafstandsmålere og sigtesystemer, som måler afstanden til målet, med højde for vinklen, og giver en LED-sigtepind til skud, selv til mål, der ligger “mellem sigtepinde”.

Xero A1 og A1i kan begge tilpasses til enkelt sigtepind og flere sigtepinde eller manuelt valg af sigtepinde.

Efter at have prøvet sigtet et par gange, må jeg sige at jeg er meget overrasket over hvor let det pludselig er at skyde, og ramme, med compoundbue. Nu skal jeg bare træne teknik og armmuskler 🙂

Alt i et-design
Xero-buesigter monteres direkte til din bue, hvilket giver en meget nøjagtig laserafstandsmåler, som beregner nøjagtigt, hvilken LED-sigtepind der skal bruges til skuddet.

Der er ingen grund til at fumle med en separat afstandsmåler eller gætte på, hvilken sigtepind der skal bruges. Det giver dig også meget mere ro, når vildtet står på 15-20 meters afstand. Du larmer ikke og vigtigst af alt, du laver ikke nogle unødige bevægelser, der kan skræmme vildtet væk.

Laserafstandsmåler
Det er slut med at gætte på afstande mellem sigtepinde. Xero A1 og A1i buesigte giver straks den nøjagtige afstand for vildt op til 90 m væk eller op til 270 m for reflekterende mål, i hvile eller fuldt optræk. Derudover kompensere den også for vinkelen, så den tager højde for om du står i et tårn eller om du skyder opad på en bjergside.

LED-sigtepinde
Fordelen ved at bruge lysende LED-sigtepinde er, at du tydeligt kan se dem over dit mål, uhindret af fysiske sigtepinde. Xero A1 benytter røde LED’er, mens A1i giver dig muligheden for at bruge røde eller grønne LED’er.

Det er utroligt nemt at anvende sigtet. Du peger blot, trykker og holder knappen inde, til du har en grøn prik i en rød cirkel over målet. Herefter slipper du knappen og der kommer en ny prik, der viser hvor du rammer. Super enkelt, utroligt hurtigt og lydløst.

Brugerdefinerbare sigtepinde
Du kan tilpasse dit Xero-buesigte til en enkelt sigtepind og flere sigtepinde, som et traditionelt sigte.

Hvis du har visse foretrukne afstande, kan du angive manuelle valg for dine sigtepinde. Du kan nemt skifte mellem fast sigtepindsindstilling og enkelt sigtepindsindstilling.

Øvelse gør mester
Sigtet kan registrere dine træningssessioner, og du kan gennemgå statistikker for forskellige afstande over tid.

Hold buen lodret
Nøjagtigt som med riffel skal du også holde buen lodret. Du får en  advarsel for kæntret bue, som er særligt nyttigt hvis du er i skrånende terræn. Hvis den øverste pind blinker, viser det, at buen hælder til højre. Hvis den nederste pind blinker, viser det at buen hælder til venstre. Den midterste pind lyser altid. Disse tre pinde vil altid vises væk fra dine sigtepinde.

Data:
Størrelse: 100,3 x 79,4 x 97,1 mm
Displaystørrelse: 25 x 11 mm; 2,0″ diagonalt (50 mm)
Displayopløsning: 160 x 68 pixels
Displaytype: Kan ses i sollys, transflektiv memory-in-pixel (MIP)
Vægt: 418 gram
1 års batterilevetid med 2 AAA-litiumbatterier (medfølger ikke)
Vandklassificering: IPX7
Rækkevidde: 90 m til vildt; 270 m til reflekterende mål
Lydløs udløserknap
Brugerdefinerbare faste sigtepinde
Skudtæller

Gummiarm:
Jeg synes det har været meget lærerigt at prøve dette sigte, selvom buen var rimeligt stram at trække, efter noget tid. Det kan godt være at der skal trænes noget teknik og armkræfter hvis jeg skal til at begive mig ud i jagt med bue.

Hvis du allerede går på buejagt, kan jeg varmt anbefale sigtet, da det er en utrolig god hjælp og giver dit et sikkert skud.

Mange tak til Claus Bo Hansen fra Garmin for fremvisningen. Jeg håber at jeg kan få mulighed for at vise andre jagt-relaterede gadgets, som Garmin producerer.

Vi har lavet en video der viser hvor let det er at anvende sigtet. Videoen går mere i detaljer om det hele, og viser også nogle ting jeg ikke har nævnt her.

Videoen er på engelsk, så  der er flere der kan få fornøjelse af den.

Du kan også gå ind på Garmins hjemmeside og læse mere om sigtet her

Knæk og bræk
Claus “Claude” S. Andersen